Bouwen met KalkHennep

kalkhennep

KalkHennep past perfect in een brede bio-ecologische visie. Niet alleen door het comfort op thermisch en akoestisch gebied maar ook omdat het een volledig circulair bouwmateriaal is.

KalkHennep is het gezonde alternatief voor goede en milieuvriendelijke isolatie van een woning of gebouw.

Het is een damp-open en vochtregulerend product dat toegepast kan worden in bouwblokken en als gespoten isolatie.

Hiermee worden eigen aan thermische prestaties en wensen voor comfort op natuurlijke wijze gecombineerd.

KalkHennep is een biocomposiet op basis van kalk en hennephout. Het bestaat dus uit natuurzuivere materialen en is vrij van gifstoffen, CO2-negatief en volledig afbreekbaar. Een perfect circulair bouwmateriaal dus. Naast een goede isolatie, zorgt dit bouwproduct voor een damp-open en comfortabel binnenklimaat, vrij van schimmels en bacteriën. Met kalkHennep bouw je een gezonde woning!

KalkHennep toepassingen

KalkHennep kan worden toegepast in nieuwbouw, restauratie of renovatie. Dit materiaal is perfect voor het isoleren voor de schil van een gebouw, de gevel, het dak en de vloer. Bovendien, KalkHennep is in prijs vergelijkbaar met isolatiemateriaal gebaseerd op chemische verbindingen.

Als gevolg van het vochttransport isoleert het KalkHennep beter wanneer het koud is. Het damp-open karakter zal de relatieve vochtigheid van het binnenmilieu reguleren. Daarnaast heeft het materiaal een hoge warmtecapaciteit. Het materiaal warmt traag op en isoleert goed. Dit betekent koele zomers en warme comfortabele winters. De isolatie is vrij van krimp uitzetting en op een natuurlijke manier schimmelwerend.

Verwerking

KalkHennep kan verwerkt worden als blokken en spuiten.

De kostprijs van hennepisolatie ligt net iets hoger dan van houtwol, maat het plaatsingsgemak bespaart tijd. Het bijna stofvrij plaatsen is eveneens een groot voordeel!

Link naar de folder

Video

Gerelateerd

Overzicht Inspiratiepagina biobased en circulaire bouwmaterialen