Futurelab gaat studententeams helpen tijdens de wedstrijd SLIMCirculair

kws Futurelab

Het Futurelab is erg inspirerend en de professionaliteit van de begeleiders zorgt ervoor dat de toezegging als een zeer welkome aanvulling komt op deze uitdagende wedstrijd.

Tijdens de landelijke informatiemiddag zegde Niek Ridderbos, directeur van VolkerInfra toe dat studententeams geholpen gaan worden door het Futurelab met de begeleiding van de brainstormbijeenkomsten en het professionaliseren van de pitches waarmee studententeams de jury in juni 2019 gaan overtuigen van hun ontwerp. Deze toezeggingen werden bijzonder gewaardeerd door de aanwezige mbo-docenten, -managers en opleidingscoördinatoren.

Futerelab

  • Schoolvertegenwoordigers en belangstellenden kregen een volledig beeld van deze unieke challenge die op 10 oktober van start gaat.
  • Irene Mulder vertelde alles over de kansen en de noodzaak van natuurINCLUSIEF en klimaatadaptief bouwen.
  • Niek Ridderbos, directeur Infraontwerp en Innovatie van KWS VolkerInfra en initiatiefnemer van het Futurelab had een bijzonder inspirerend verhaal over ‘het goud dat we met de jeugd in handen hebben’
  • En Cor Konings van het Summa College in Eindhoven gaf een beeld over hoe ze samen met Helicon en Sint Lucas (Boxtel) het project vormgeven wat moet leiden tot fieldlabs op het terrein van ‘de Kleine Aarde’ waar in de toekomst studenten en bedrijven gaan samenwerken om water- en energieinstallaties te installeren, demonstreren en testen.

Veel enthousiasme

De organisatoren van SLIMCirculair BetterWorldSolutions en BouwCirculair zijn blij met de uitkomsten van de informatiemiddag.

De mbo’s Nijmegen, Midden Nederland, A12 en Deltion gaven te kennen ook te willen deelnemen aan de challenge, Dat brengt de lijst van potentieel deelnemende scholen op circa 20 met zo’n 15 studententeams. Nog niet alle scholen zijn even ver in de organisatie. Overal in het land moet nog een definitief akkoord van de gemeente of daaraan gelieerde organisatie komen maar … omdat gemeenten de kansen van SLIMCirculair herkennen want SLIMCirculair sluit 100% aan bij de klimaatambities van de gemeente, de wens naar voorbeeldprojecten voor inwoners en bedrijven en uiteraard de Human Capital Agenda.

 

Presentaties

Alles over de ontwerp/bouwwedstrijd SLIMCirculair

De kansen van natuurINCLUSIEF en Klimaatadaptief ontwerpen

Alles over de aanpak van het Summa College ten aanzien van het ontwerp/bouwproject op ‘de kleine aarde’

Met dank aan KWS (Volker Stevin)

 

Nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair ontwerpen/bouwen voor studententeams schooljaar 2018 – 2019

nationale challenge met regionale impact

​Lokale opdracht

In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulair ontwerp voor een lokale opdracht.

Wij geloven dat in elke jongere iets groots schuilt. Dat ze beschikken over een grenzeloze inventiviteit en de aanjager zijn van alles waar we in Nederland trots op zijn. SLIMCirculair is de wedstrijd voor studententeams die de stad slimmer en cooler maken.

De wedstrijd

  • Aan gemeenten wordt gevraagd om met een woon/werkgebied opdracht te komen die voor SlimCirculair in aanmerking komt.
  • Aan studententeams de uitdaging om een innovatief plan te ontwerpen, door te rekenen en uiteindelijk in een proefopstelling/ prototype aan de betrokkenen en de jury te presenteren.
  • Bedrijven helpen de studenten. Zij faciliteren techniek, middelen en kennis om een nieuw woon-werkgebied te (her)inrichten.

Een opdracht zou kunnen zijn: het ontwerp van een circulair informatiecentrum voor de buurt met buurtkas, stadsakker en cafe. Maar ook het ontwerp van een lokaal milieustation als grondstoffenbank voor de circulaire economie, een eco-community, de herbestemming van een voormalige fabrieksloods, een school of het ontwerp van een waterplein met faciliteiten horen tot de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Alles over de ontwerpwedstrijd SLIMCirculair

Contact over de studentenwedstrijd

ORGANISATIE SLIMCIRCULAIR

BetterWorldSolutions

Tanja Nolten

BouwCirculair

of

BouwCirculair

 

Terug naar de SLIMCirculair pagina’s